Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Πάρνηθα – Μάχη να μην περάσει η φωτιά στους Θρακομακεδόνες

Πηγή: Eurokinissi

Μαίνεται ανεξέλγκτη η φωτιά στην Πάρνηθα για τρίτη ημέρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να μην περάσει στους Θρακομακεδόνες.

Η πυρκαγιά έκαιγε εντός χαράδρας, είχε μεγάλη αναζοπύρωση τα ξημερώματα και μαίνεται στη νοητή ευθεία της λεωφόρου Πάρνηθος δυτικά στο ύψος του τελεφερίκ. Πυροσβέστες και εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της, ενώ σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα. 

Λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού της Αγίας Παρασκευή προς το κέντρο Αχαρνών, όπου όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ Αντώνης Δοβώνης, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία καίγονται σπίτια. 

Παράλληλα εστάλη προειδοποητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, πως οι κάτοικοι στους Θρακομακεδόνες και στο Πανόραμα είναι σε ετοιμότητα. Επίσης είπε πως η φωτιά είναι από την τελευταία ταβέρνα των Θρακομακεδόνων, το Ερμιτάζ, και περνά αριστερά από το τελεφερίκ και φτάνει μέχρι λίγο κάτω από την κορυφή της Πάρνηθας. Όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης η φωτιά πάει προς τις ταβέρνες στους Θρακομακεδόνες και στροβιλίζεται από τον άνεμο.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημερας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

   -Στη λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα,

   -Στην οδό Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις

   -Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Θρακομακεδόνων

   -Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων

   -Στη λεωφόρο Κύμης από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Χωριο

   -Στη λεωφόρο Κύμης από οδό Αντιόχου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θρακομακεδόνες

   -Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ