Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Οι Ελληνες «αγαπούν» τα φάρμακα αλλά όχι τους γιατρούς

Μπορεί οι Ελληνες να είναι γνωστοί για την υψηλή φαρμακευτική δαπάνη τους, όπως έχουν δείξει έρευνες του ΟΟΣΑ, αλλά είναι φειδωλοί στις ιατρικές επισκέψεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 2021 συμβουλεύτηκαν κατά μέσο όρο λιγότερο από τρεις φορές (2,7 για την ακρίβεια) κάποιο γιατρό, είτε με επισκέψεις στο ιατρείο του είτε με επίσκεψη σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και μονάδων υγείας είτε στο σπίτι τους.

Ο αριθμός αυτός ήταν ο δεύτερος χαμηλότερος στην ΕΕ μετά των Σουηδών που αναζήτησαν μόλις 2,3 φορές ιατρική συμβουλή, ενώ από την άλλη πλευρά οι πιο τακτικοί στις επισκέψεις τους ήταν οι Σλοβάκοι (11 φορές), οι Γερμανοί (9,6 φορές), οι Ούγγροι (9,5 φορές), οι Ολλανδοί (8,6 φορές) και οι Τσέχοι (7,8 φορές).

Λιγότερο τακτικοί στις ιατρικές επισκέψεις ήταν και οι Πορτογάλοι (3,5 φορές), οι Δανοί (3,8 φορές) καθώς και οι Φιλανδοί και οι Εσθονοί (4,1 φορές).

Ακόμη και στα χρόνια πριν την πανδημία, οι Ελληνες δεν επισκέπτονταν ιδιαίτερα συχνά γιατρούς, με τον μέσο όρο των επισκέψεων την τριετία 2018-2020 να ήταν 3,2 φορές.

Eurostat, ιατρικές επισκέψεις
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ