Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel: Έκτακτες δηλώσεις Βασίλη Κικίλια - Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

«Η φράση άνοιξαν οι ουρανοί είναι κυριολεκτική. Η ένταση αυτής της κατάστασης για τα δεδομένα της χώρας μας, μας έχει βάλει σε μεγάλη πίεση. Οι Αρχές, καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες. Έχουμε ιεραρχήσει τις προτεραιότητές μας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της πολιτικής προστασίας ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλας.
 

Παράλληλα, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο 24ωρο κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας, καθώς η κακοκαιρία Daniel θα συνεχίσει να πλήττει τη χώρα μας έως το βράδυ της Πέμπτης (07/06).

«Καταβάλλεται προσπάθεια αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές. Είχαμε αποστείλει έγκαιρα σχετική προειδοποίηση και οδηγίες στους δήμους. Έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις και έχουν σωθεί 417 συμπολίτες μας. Το 112 έχει στείλει 14 μηνύματα», επεσήμανε ακόμη.

Εξήγησε πως τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν μερικώς και την Αττική και απηύθυνε σύσταση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Από το πρωί της Τρίτης (05/09) έως και σήμερα, το κέντρο επιχειρήσεων έχει λάβει 2.000 κλήσεις. Έχουν γίνει 552 αντλήσεις υδάτων και 172 διασωστικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες σώθηκαν 417 πολίτες.

Αναφορικά με την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης τα οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο ανακατευθύνθηκαν προς ασφαλείς οδούς.

Ήδη αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αεροδρομίου Σκιάθου και οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά ενώ το λιμάνι Βόλου εξακολουθεί να είναι εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας για λόγους ασφαλείας καθώς η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη το βράδυ.

Δείτε τη συνέντευξη:

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ