Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Daniel - Λάρισα: Η στάθμη του Πηνειού έφτασε τα 10 μέτρα - Η πόλη πλημμυρίζει

Εικόνες ανήκουστες και καταστάσεις βιβλικής καταστροφής βιώνει η Λάρισα  καθώς μετά το πέρας της κακοκαιρίας Daniel, η στάθμη του Πηνειού ποταμού έχει φτάσει στα 10 μέτρα, ενώ οι πλημμυρισμένες εκτάσεις υπολογίζονται σε 183.920 στρέμματα μέχρι στιγμής.

Οι εκκενώσεις

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τα χωριά ΦαλάνηΚουλούρι και Δασοχώρι και έγινε απομάκρυνση κατοίκων από Αμπελώνα και Βρυότοπο, ενώ στις συνοικίες Άγιος Θωμάς, Νέα Σμύρνη, περιοχή ΔΕΥΑΛ, εργατικές Γιάννουλης και περιοχή ΑΤΑ η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε ανησυχητικά επίπεδα. Πριν από λίγο, μήνυμα εκκένωσης εστάλη και στους κατοίκους του οικισμού Ιπποκράτης. 

Από την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών και περιμετρικά σε μια έκταση άνω των είκοσι χιλιόμετρων, σχεδόν όλα είναι βυθισμένα στο νερό. Σπίτια, έως το ύψος του πρώτου ορόφου, αυτοκίνητα, βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα. 

Οι δυτικές συνοικίες της πόλης εμφανίζουν εικόνες εκτεταμένης καταστροφής κατοικιών, υποδομών, υλικών και εμπορευμάτων επιχειρήσεων.

Περιοχές, που βρίσκονται στις όχθες του Πηνειού, έχουν βυθιστεί σε νερό που φτάνει, αναλόγως του ύψους του εδάφους, από ένα έως και δυόμισι μέτρα.

Άλλαξε ο χάρτης της Θεσσαλίας - Πέντε ποτάμια συναντήθηκαν

Ο χάρτης της Θεσσαλίας άλλαξε μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που αποδείχτηκε τρεις φορές πιο καταστροφικός από τον «Ιανό», ενώ βάσει των δορυφορικών δεδομένων, το μεγαλύτερο τμήμα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού.

Στη δορυφορική εικόνα, που ανέλυσε το κέντρο BEYOND του Αστεροσκοπείου Αθηνών, φαίνεται ότι η έκταση που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel (με το γαλάζιο και μπλε χρώμα) είναι τριπλάσια σε σύγκριση με την έκταση που είχε κατακλυστεί από τον Ιανό (με το μοβ χρώμα), όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ