Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιβύη: Πληροφορίες για πέντε νεκρούς από το τροχαίο της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής

Πέντε είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του OPEN TV,  από το φρικτό τροχαίο της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής που σημειώθηκε στη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται, ότι η τελευταία επίσημη ενημέρωση ήρθε από το ΓΕΕΘΑ τα μεσάνυχτα που έκανε λόγο για 3 νεκρούς και 2 αγνοούμενους. «Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται», αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται από τη Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις σορούς. Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που μετέφερε τους τραυματίες από το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Πώς έγινε το τροχαίο

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση, όπως έγινε γνωστό.

Στο όχημα της ελληνικής αποστολής μετέβαιναν γιατροί, νοσηλευτές και μεταφραστές.το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που πήγε ξανά στη Λιβύη για να πάρει τους τραυματίες από το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής. Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα και μετέφερε 13 τραυματισμένα άτομα εκ των οποίων τα 5 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας.

 

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της», ανέφερε από την πλευρά του το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ