Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πλημμύρες: 19 κρούσματα λεπτοσπείρωσης καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα - Τα 9 το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά, έχουν επιβεβαιωθεί 34 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, εκ των οποίων 6 νοσηλεύονται, σύμφωνα με τον Διοικητή της πέμπτης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη.

«Κατεγράφησαν 3 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 14 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Ακόμη, εντοπίσθηκαν 19 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης από την 6η Οκτωβρίου, τα 9 εκ των οποίων παρατηρήθηκαν το τελευταίο 24άωρο», τόνισε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, κατά τη σημερινή (13/10) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Η ενημέρωση Τριαντόπουλου για τις αποζημιώσεις

Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, τόνισε ότι «συνεχίζεται τόσο η καταβολή των αποζημιώσεων από πληρωμές πρώτης αρωγής, σε πληγέντες από τις πλημμύρες, καθώς και η κατάθεση αιτήσεων από δικαιούχους. Μέχρι στιγμής, στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής έχουν γίνει 46.353 οριστικοποιημένες και 4.405 προσωρινές αιτήσεις.

Συνεχίζεται η 8η καταβολή αρωγής με πίστωση 11,2 εκατομμυρίων ευρώ σε 2.940 δικαιούχους για οικοσυσκευές. Την τελευταία εβδομάδα, έχουν καταβληθεί 17,8 εκατομμύρια ευρώ σε 4.848 δικαιούχους και τον τελευταίο μήνα, 65 εκατ. ευρώ σε 14.000 δικαιούχους. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αυτοψίες στο πεδίο».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ