Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει…»: Συγκλονίζει ο πατέρας του 40χρονου επισμηναγού

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, τόπο καταγωγής του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τετάρτη όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο επέβαινε κατέπεσε πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Φίλοι και συγγενείς συρρέουν από το πρωί στο πατρικό σπίτι του επισμηναγού για να στηρίξουν την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές που βιώνει.

«Έφυγε με την μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…», είπε συγκινημένος ο πατέρας του αδικοχαμένου επισμηναγού μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Ήταν η τελευταία του πτήση με το T2

Η τραγωδία του δυστυχήματος λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως αυτή ήταν και η τελευταία προγραμματισμένη πτήση του Επισμηναγού με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, είχε κληθεί και η οικογένειά του -η σύζυγος και τα δύο παιδιά του- να είναι στη μονάδα προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτή την τελευταία πτήση. Στη συνέχεια, ο πιλότος θα μεταθέτονταν στα Τ6 αεροσκάφη.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή, το χωριό του Άρι αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα