Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρουσάκης: Έρχεται χιονιάς εξπρές και χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο - Πού θα χιονίσει στην Αττική

Ένα σύντομο μεν αλλά σημαντικό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Η κακοκαιρία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPENΚλέαρχο Μαρουσάκη θα φέρει πυκνό χιόνι σε πολλές περιοχές της χώρας και ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ενώ στα χιόνια θα δει και η Αττική.

Η πορεία των χιονοπτώσεων

Από το απόγευμα του Σαββάτου θα ξεκινήσει η κακοκαιρία σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. Από τα βόρεια προς τα νότια θα ξεκινήσουν οι πυκνές χιονοπτώσεις για να φτάσουμε μέσα στη νύχτα και τις πρωινές ώρες της Κυριακής ακόμη και στα Κεντρικά τμήματα της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να δούμε χιόνια μέσα στην πόλη ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο μπορεί να δούμε χιόνια ακόμα και δίπλα στη θάλασσα ενώ πολλά χιόνια θα δούμε στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. 

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν και πιο νότια και θα απασχολήσουν τμήματα της Κεντρικής Στερεάς αλλά και της Πελοποννήσου ενώ τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι και τη βόρεια Αττική.

Στο αιγαίο οι άνεμοι θα κυμαίνονται από 8-9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς.

H πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Σάββατο 20/01/2024

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια και τα κεντρικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θαλάσσια τμήματα γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να κυμανθεί στους 19 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 22 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.

Κυριακή 21/1/2024

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά.

Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ, και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως και εκεί θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Δευτέρα 22/1/2024

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ στα νοτιοανατολικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι σε ορεινές περιοχές της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ