Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυθαίρετα: Υπό την απειλή της μπουλντόζας χιλιάδες μεγάλα κτίσματα - Στον «αέρα» χώροι πολυκατοικιών

αυθαίρετα
Πηγή: Eurokinissi

Στον ...πάγο και υπό τον διαρκή κίνδυνο της μπουλντόζας είναι πιθανό να παραμείνουν τα χιλιάδες μεγάλα αυθαίρετα κτίσματα της λεγόμενης κατηγορίας 5. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας έχει διακηρύξει εδώ και καιρό την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει εκ νέου την πλατφόρμα της τακτοποίησης και γι΄αυτά τα κτίσματα, αλλά με τρόπο, ο οποίος δε θα αντιμετώπιζε ζητήματα αντισυνταγματικότητας, το Συμβούλιο της επικρατείας (ΣτΕ) φαίνεται ότι έχει διαφορετική άποψη.

 Με νέα του απόφαση, η οποία θέτει εν αμφιβόλω τακτοποιήσεις σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, οι οποίες έχουν ήδη προχωρήσει με τη χρήση των σχετικών νόμων, ουσιαστικά βάζει φρένο και στην τακτοποίηση μεγάλων αυθαιρέτων, στα οποία εντοπίζονται τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά των κοινόχρηστων χώρων. Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο πρακτικά κρίνει αντισυνταγματική την τακτοποίηση αυθαιρέτων στους κοινόχρηστους, υποχρεωτικώς ακάλυπτους χώρους κτιρίων στιςπεριπτώσεις που υπερβαίνουν τους όρους δόμησης, την επιτρεπόμενη κάλυψη και τηνπροβλεπόμενη από την πολεοδομική νομοθεσία ρυμοτομική γραμμή της περιοχής τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ