Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown-Αττική: Μειώθηκε 21,4% η κυκλοφορία στους κεντρικούς άξονες

Τέλη κυκλοφορίας 2021
Πηγή: Eurokinissi

Σημαντική μείωση στη κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρήθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων(με απαγόρευση μετακίνησης εκτός ορίων δήμου) σε βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία των 1.000 αισθητήρων μέτρησης του κυκλοφοριακού φόρτου που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας, προκύπτει ότι η κυκλοφορία αυτό το Σαββατοκύριακο μειώθηκε σε ποσοστό 21,4%, συγκριτικά με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στην Λ. Ποσειδώνος η μείωση άγγιξε το 54,1%, στη Λ. Βουλιαγμένης 32,6%, στη Λ. Κηφισίας 26,5%, στη Λ. Μεσογείων 25,4%, στη Λ. Κηφισού 21,5%.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Διαχείρισης ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες, κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων και σημείωσε ότι: «Τα στοιχεία για τα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ