Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπικός αριθμός: Πώς θα εκδίδεται – Πού θα χρησιμεύει

Πηγή: Pixabay

Για τον προσωπικό αριθμό, πως θα εκδίδεται και που θα χρησιμεύει μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. «Περιμέναμε να τελειώσουν και οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είναι ένα ειδικό θέμα που απαιτεί μια γνωμοδότηση. Πλέον μπορούμε να προγραμματίσουμε ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε τη διαδικασία αυτή μπροστά. Ο προσωπικός αριθμός θα μας απαλλάξει από το να έχουμε ένα χαρτάκι στο οποίο να κρατάμε τρεις τέσσερις διαφορετικούς αριθμούς για κάθε μέλος της οικογένειας, δηλαδή, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αριθμό δελτίου ταυτότητας. Δεν καταργείται άμεσα τίποτα, αλλά δεν θα χρειάζεται να θυμόμαστε έναν αριθμό όταν πηγαίνουμε σε μια δημόσια υπηρεσία, έναν αριθμό για τον καθέναν από εμάς» είπε στο ertnews, ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Ο προσωπικός αριθμός θα μπορέσει να μας απαλλάξει από το πρόβλημα των διαφορετικών στοιχείων που έχουμε σε διαφορετικά μητρώα της δημόσιας διοίκησης. Να έχουν μια ενιαία εικόνα. Ποτέ να σου πουν ότι δεν είσαι πραγματικά εσύ αυτός που λέει η ταυτότητά σου, αλλά κάποιος άλλος. Θα δείτε μια πολύ μεγάλη διευκόλυνση για εκατομμύρια ανθρώπους και εκατομμύρια πολίτες κοιτούν. (…) Θα είναι τα ψηφία του ΑΦΜ συν ακόμα τρία ψηφία και για το πρώτο διάστημα κιόλας θα μπορεί να επιλέγει ο πολίτης τα δύο από τα τρία αυτά ψηφία, έτσι ώστε να είναι πραγματικά ο προσωπικός του αριθμός, δικής του επιλογής και σίγουρα να είναι κάτι το οποίο έχει αποφασίσει αυτός».

Τα νέα μέτρα και οι προϋποθέσεις για τον αιγιαλό

Σχετικά με τα νέα μέτρα στον αιγιαλό ο κ. Αναγωστόπουλος ανέφερε: «Σκοπεύουμε να έχουμε μια εφαρμογή στο κινητό κάθε πολίτη όπου θα μπορεί να βλέπει ποιο είναι το κομμάτι της παραλίας που έχει μισθωθεί. Και ο πολίτης με το κινητό του τηλέφωνο θα βλέπει αν είναι μέσα ή έξω από αυτό. Είναι πάρα πολύ απλό και στην περίπτωση που είναι έξω, προφανώς θα ξέρει ότι είναι εκτός μίσθωσης. (…) Θα βλέπετε μέσα στο κινητό σας τηλέφωνο έναν χάρτη». Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η εφαρμογή γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και «θα είναι διαθέσιμη αυτό το καλοκαίρι».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ