Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαρχαιωμένος εξοπλισμός και υποστελέχωση απειλούν με κατάρρευση την εναέρια κυκλοφορία

Για το σοβαρό ενδεχόμενο κατάρρευσης του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ενόψει μάλιστα και της νέας τουριστικής περιόδου προειδοποιεί η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα απαρχαιωμένα συστήματα και την έλλειψη προσωπικού, η οποία σε κρίσιμες δομές φτάνει έως και το 40%.

Η Ένωση με μία αναλυτική ανακοίνωσή της επισημαίνει πως ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, χωρίς να αναλαμβάνεται καμία πρωτοβουλία, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εμφανίζουν ταχύτατα αντανακλαστικά μόνο σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση πραγματοποίησης απεργίας στον κλάδο. Αφορμή για την ανακοίνωση των ελεγκτών, οι οποίοι εδώ και καιρό προειδοποιούν για τα πολλά ανοιχτά ζητήματα στον τομέα της αεροναυτιλίας, είναι η προσφυγή υπουργείου και ΥΠΑ κατά της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, ημέρα της πρώτης μαύρης επετείου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ