Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αντάρτικο» από γαλάζιους δημάρχους για αυθαίρετα και ύψη κτιρίων

Πηγή: ΑΠΕ

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και «γαλάζιων» δημάρχων αλλά και συνολικά της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με αιχμή μία σειρά νομοθετημάτων και αποφάσεων του υπουργείου, τα οποία βρίσκουν αντίθετους τους αιρετούς.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της κατάρτισης νομοσχεδίου του υπουργείου για τη διαχείριση των υδάτων και τις διατάξεις για κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) ή τη συγχώνευσή τους. Το «αντάρτικο» των δημάρχων συνεχίζεται με αιχμή τα κίνητρα παροχής περισσότερων ορόφων και ύψους για την ανοικοδόμηση νέων «πράσινων» κτιρίων που περιλαμβάνονται στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ). Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών μαίνεται αμείωτη, ενώ τις τελευταίες ημέρες τη σκυτάλη για την υπεράσπιση του ΝΟΚ έλαβε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) με τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του Γιώργου Στασινού για το θέμα, αλλά και το εξώδικο που απέστειλε στους δύο δήμους που είχαν αποφασίσει την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών με τη χρήση του μπόνους, γεγονότα που προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της ΚΕΔΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ