Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eρχεται Ταμείο Φαρμακευτικής καινοτομίας: Τι θα περιλαμβάνει - Τα οφέλη για τους ασθενείς

Ξεκινά άμεσα η συζήτηση του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους από τον κλάδο του φαρμάκου για το Ταμείο Φαρμακευτικής καινοτομίας.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό Ταμείο στο οποίο αναμένεται να εντάσσονται τα καινοτόμα φάρμακα ώστε να είναι προσβάσιμα στους Έλληνες ασθενείς σε άμεσο χρόνο, καθώς σήμερα παρατηρούνται καθυστερήσεις στην έγκρισή τους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί μάλιστα συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους το υ τομέα του φαρμάκου, ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του νέου Ταμείου. Πάντως η βασική ανησυχία του κλάδου είναι από που θα χρηματοδοτείται το ξεχωριστό αυτό εργαλείο φαρμακευτικής πολιτικής, αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ίδρυσή του να υπάρξουν ξεχωριστά κονδύλια. Το νέο αυτό εργαλείο χρηματοδότησης των νέων καινοτόμων θεραπειών είναι στις προθέσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, γι’ αυτό και αναμένεται να συναντηθεί με τον κλάδο ώστε να διατυπωθούν όλες οι απόψεις και οι αντιρρήσεις.

Με βάση τις πληροφορίες φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι το Ταμείο Φαρμακευτικής Καινοτομίας δεν θα είναι κομμάτι του φαρμακευτικού προϋπολογισμού, γι αυτό και αναζητούνται λύσεις για την ξεχωριστή χρηματοδότηση του.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ