Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ο οδικός χάρτης για άρση των μέτρων - Πότε ανοίγουν καταστήματα και κομμωτήρια

Κλειστά καταστήματα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η  συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, η οποία επρόκειτο να γίνει το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να παρουσιάσει την πρότασή της για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown με βάση την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα.

Στη βαθμιαία άρση των μέτρων συνηγορούν τόσο το «καμπανάκι» που ηχεί για την οικονομία, όσο και η κόπωση των πολιτών, παρά  τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων.

Ο «οδικός χάρτης» για άρση των μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε ο ANT1, περιλαμβάνει άνοιγμα των καταστημάτων με “click away” από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και κανονικό άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και βιβλιοπωλείων.

Στις 29 Μαρτίου, προβλέπεται να ξεκινήσουν οι αγορές με ραντεβού, με χιλιομετρικό περιορισμό και αποστολή SMS στο 13032.

Στις 12 Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα, σχεδιάζεται το άνοιγμα της εστίασης, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Εξετάζονται ακόμη η χαλάρωση των sms όσον αφορά στον κωδικό 6, αλλά καιτηςαπαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, που αναμένεται να μετατεθεί εκ νέου από τις 19:00 στις 21:00.

Το άνοιγμα του τουρισμού δεν πρέπει να αναμένεται πριν από τα μέσα Μαΐου.

Για να επιτευχθεί το σταδιακό άνοιγμα, οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν αύξηση των στοχευμένων τεστ στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αυστηρή ιχνηλάτηση, συνέχιση της τηλεκπαίδευσης και αυξημένη ενημέρωση για τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ