Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Περιφέρεια Αττικής: Αδειες οδήγησης μέσω gov.gr

άδειες
Πηγή: Eurokinissi

Τη δυνατότητα ψηφιακής αντικατάστασης της έντυπης άδειας οδήγησης με άδεια νέου τύπου, καθώς επίσης και της έκδοσης αντίγραφου της άδειας οδήγησης λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής έχουν πλέον οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Η ηλεκτρονική διαδικασία γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr., εφαρμογή η οποία μετά την 3μηνη πιλοτική λειτουργία της στην περιφέρεια Κρήτης επεκτείνεται και είναι διαθέσιμη τώρα στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά μέσω της πλατφόρμας https://drivers-vehicles.services.gov.gr.

Αρχικά ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet και κατόπιν επισυνάπτει φωτογραφία, δείγμα υπογραφής και τέλος τα αποδεικτικά έκδοσης και πληρωμής του οικείου παραβόλου. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο πολίτης μπορεί να παραλάβει το νέο έντυπο αυτοπροσώπως, μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου ή να ζητήσει να του αποσταλεί με courier στις περιφέρειες, που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Οι απαραίτητες διασυνδέσεις μεταξύ μητρώων του Δημοσίου για την αυθεντικοποίηση των χρηστών και την άντληση στοιχείων υλοποιήθηκαν μέσα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την αντικατάσταση άδειας οδήγησης μετά την Κρήτη και την Αττική πρόκειται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Ήδη, από τον Μάιο του 2020 τέθηκε σε εφαρμογή η έκδοση μέσω του gov.gr της προσωρινής άδειας οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας οχημάτων με την νέα υπηρεσία να ολοκληρώνει το έργο απλούστευσης και ψηφιοποίησης των προβλεπόμενων διαδικασιών για την έκδοση αδειών οδήγησης ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών και να επιταχυνθεί το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών, που απεμπλέκονται από τον γραφειοκρατικό φόρτο εργασίας της διαδικασίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ