Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self test: Πόσα τεστ δικαιούται μια οικογένεια - Αναλυτικά η διαδικασία

Τεστ κορονοϊού
Πηγή: Eurokinissi

Στη καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ανακοινώθηκε πως από αρχές Απριλίου οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τεστ αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση. Πρόκειται για τεστ που θα διενεργούνται κατ' οίκον και θα προσφέρουν μια ευκρινέστερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας στους επιστήμονες.

Αυτό δε που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι η Ελλάδα καθιερώνει πρώτη Πανευρωπαϊκά την εύκολη διάθεση και ευρύτατη χρήση αυτών των test για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών, εύκολα και δωρεάν. Ετσι, κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία είναι απλή, ενώ μαζί με το τεστ οι πολίτες θα παραλαμβάνουν και σχετικές οδηγίες για τη σωστή διενέργεια. Τα self test διαφέρουν από τα rapid καθώς είναι τεστ ρινικά και σιέλου.

Σε περίπτωση θετικού τεστ

Στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό στην Covid-19 ακολουθείται το πρωτόκολλο του εοδυ που προβλέπει δήλωση του θετικού κρούσματος (σε ειδική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί) και επανέλεγχο σε δομή υγειας. Η θετική διάγνωση του οικιακού τεστ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βεβαίωση για άδεια από την εργασία χωρίς επανέλεγχο.

Πόσα τεστ δικαιούται μια οικογένεια;

Κάθε πολίτης μπορεί να προμηθευτεί έως 4 τεστ ανά μήνα, ενώ οι γονείς ανηλίκων τέκνων θα μπορούν να προμηθεύονται οι ίδιοι τα τεστ των παιδιών τους. Ωστόσο τα συγκεκριμένα τεστ διενεργούνται μόνο από ενήλικες ή από άτομα άνω των 14 ετών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ