Νέα
  • ΓΔ: 1452.34 +0.37%
  • Τζίρος: 29,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Xiaomi: Πατάει γκάζι για τη δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Xiaomi / Πηγή: AP Images
Xiaomi / Πηγή: AP Images

Τη δική της τύχη στο χώρο της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζεται να δοκιμάσει η Xiaomi, καθώς προστίθεται στην ολοένα διευρυνόμενη λίστα των εταιρειών που σχεδιάζουν να λανσάρουν δικό τους ηλεκτρικό αυτοκίνητo. Η κινεζική κατασκευάστρια smartphones φέρεται ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος που θα παραχθεί σε εργοστάσια της επίσης κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Great Wall Motor, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο φιλόδοξο εγχείρημα. ενώ στόχος της Xiaomi, όπως και με τα κινητά τηλέφωνα είναι η μαζική αγορά, σύμφωνα με το Reuters, που επισημαίνει ότι οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν τα σχέδια τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι μετοχές και των δύο εταιρειών κατέγραψαν σημαντικά κέρδη μετά την αποκάλυψη του Reuters, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η Xiaomi επιχειρεί με την κίνηση αυτή να διαφοροποιήσει τη βασική πηγή εσόδων της, ακολουθώντας τον ανταγωνισμό που σπεύδει να προλάβει τις ξέφρενες εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Ολο και περισσότερες επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου της υψηλής τεχνολογίας ανακοινώνουν ανάλογα σχέδια, επιχειρώντας να αποκτήσουν πλεονέκτημα σε μία αγορά που ανοίγει διαρκώς προσφέροντας μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Προ μηνών, ο κινεζικός κολοσσός διαδικτυακών αναζητήσεων Baidu ανακοίνωσε μία αντίστοιχη κίνηση, με την αυτοκινητοβιομηχανία Geely σε επίσης συμβουλευτικό ρόλο, ενώ την τελευταία περίοδο βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για αντίστοιχες κινήσεις των Apple και Huawei.

Σύμφωνα  με μία από τις πηγές του Reuters, το ηλεκτρικό όχημα της Xiaomi θα κυκλοφορήσει το 2023 και θα προσφέρει δυνατότητα διασύνδεσης με όλη την γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

Η Great Wall είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φορτηγών στην Κίνα, δραστηριοποιείται ήδη στην ηλεκτροκίνηση με δικό της brand, ενώ κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στη χώρα σε συνεργασία με τη γερμανική BMW. Πέρυσι πούλησε 1,1 εκατ. οχήματα, ενώ κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ