Νέα
  • ΓΔ: 1011.09 -0.90%
  • Τζίρος: 50,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Μεγάλο ψαλίδισμα των προβλέψεων για την ανάπτυξη

Μάριο Ντράγκι / Πηγή: AP
Μάριο Ντράγκι / Πηγή: AP

H κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι «ψαλίδισε» πολύ τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας φέτος, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης των νέων προβλέψεων τον Απρίλιο. 

Συγκεκριμένα, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 4,1% φέτος έναντι 6% που προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση του Τζουζέπ Κόντε, η οποία κατέρρευσε τον Ιανουάριο. Για το 2022, η νέα πρόβλεψη για την ανάπτυξη είναι 4,3% έναντι 3,8%. 

Και οι δύο νέες προβλέψεις παραμένουν υψηλότερες από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τράπεζας της Ιταλίας, οι οποίες προβλέπουν ρυθμούς ανάπτυξης χαμηλότερους από το 4% για το 2021 και το 2022. 

Η ιταλική οικονομία κατέγραψε το 2020 ύφεση - ρεκόρ 8,9% για τη μεταπολεμική περίοδο και εξακολουθεί να δυσκολεύεται υπό το βάρος της πανδημίας του κορονοϊού. Μεγάλο μέρος της χώρας παραμένει σε lockdown εν μέσω τρίτου κύματος κρουσμάτων, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται περί τα 20.000 την ημέρα. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ