Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καναδάς: Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι ήταν πιο αποδοτικοί δουλεύοντας με τηλεργασία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μεγάλη πλειονότητα των Καναδών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε τηλεργασία εκτιμούν ότι ήταν «τουλάχιστον εξίσου παραγωγικοί», δουλεύοντας από το σπίτι τους και θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, για κάποιες ημέρες, μετά την πανδημία, σύμφωνα με μια επίσημη έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στις αρχές του έτους περίπου το ένα τρίτο (32%) των μισθωτών, δηλαδή 3,1 εκατομμύρια άνθρωποι, εργάζονταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από το σπίτι τους. Το 2016 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 4%, σημειώνεται στη μελέτη του Ινστιτούτου Στατιστικής του Καναδά. Από αυτούς, οι 9 στους 10 (90%) δήλωσαν ότι ήταν «τουλάχιστον εξίσου παραγωγικοί» όσο και αν δούλευαν στο γραφείο τους.

Σε γενικές γραμμές, η παραγωγικότητα όσον αφορά την τηλεργασία ήταν πιο αυξημένη στις δημόσιες υπηρεσίες, κυρίως στις υπηρεσίες υγείας, παρά στις βιομηχανίες παραγωγής αγαθών.

Στη μελέτη δεν εξετάστηκε πόσοι από τους τηλεργαζόμενους ήταν άνδρες ή γυναίκες, ούτε η ηλικία τους, το μορφωτικό τους επίπεδο ή η οικογενειακή τους κατάσταση.

Συνολικά, το 35% όλων των νέων τηλεργαζόμενων -και τα μισά στελέχη εταιρειών- είπαν ότι εργάζονται περισσότερες ώρες την ημέρα. Αντιθέτως, μόνο το 3% είπε ότι δουλεύει λιγότερες ώρες.

Οι οκτώ στους δέκα (80%) απάντησαν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται «τουλάχιστον για τις μισές ώρες» από το σπίτι τους, αφού τελειώσει η πανδημία. Οι τηλεργαζόμενοι που θεωρούν ότι ήταν πιο παραγωγικοί από το σπίτι τους απ’ ότι στον χώρο εργασίας είναι μάλιστα εκείνοι που είπαν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν να δουλεύουν κατ’ αυτόν τον τρόπο και μετά.

Αντιθέτως, η πλειονότητα των εκπαιδευτικών (54%, ποσοστό τριπλάσιο σε σύγκριση με τους άλλους τηλεργαζόμενους) δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στις τάξεις και τη δια ζώσης διδασκαλία.

Η ανάλυση αυτή έγινε με βάση δεδομένα για τον εργασιακά ενεργό πληθυσμό του Καναδά τον Φεβρουάριο. Για να εξαχθούν συμπεράσματα, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους μόνο τους μισθωτούς που εργάζονται για τον ίδιο εργοδότη τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2019, δηλαδή έναν χρόνο προτού ξεσπάσει η πανδημία και διακοπεί η οικονομική δραστηριότητα, στα μέσα Μαρτίου του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ