Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Mega deals για τις μικρές εταιρείες που παράγουν τεστ κορονοϊού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εξαγορές μικρών εταιρειών κατασκευής τεστ κορονοϊού θα ισχυροποιηθούν το επόμενο διάστημα, αναφέρει το Bloomberg, καθώς οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και άλλες εταιρείες του ευρύτερου ιατρικού κλάδου προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εξαγορά της Luminex Corp., μια εταιρείας κατασκευής τεστ κορονοϊού, από την DiaSorin SpA, μια ιταλική διαγνωστική εταιρεία, έναντι του ποσού των 1,8 δισ. δολαρίων (1,5 δισ. ευρώ).

Η Luminex είναι μια μικρή εταιρεία που εδρεύει στο Τέξας και η οποία μόλις τον προηγούμενο μήνα έλαβε έγκριση από τις ΗΠΑ για την κυκλοφορία ενός νέου εργαστηριακού τεστ, το οποίο αφορά τόσο την Covid-19 όσο και την κοινή, εποχική γρίπη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η συγκεκριμένη εξαγορά έλαβε χώρα σε ένα περιβάλλον όπου όλο και περισσότερες συγχωνεύσεις-εξαγορές παρατηρούνται στον κλάδο της υγείας, ειδικά ανάμεσα σε εταιρείες που παράγουν προϊόντα τα οποία σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού. Με την παγκόσμια κοινότητα να προχωρά, έστω και δειλά, στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, η χρήση των τεστ κορονοϊού αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ