Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπουρλά (Pfizer): Πιθανώς απαραίτητη και τρίτη δόση του εμβολίου

Εμβόλιο Pfizer / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι πιθανώς να είναι απαραίτητη και τρίτη δόση του εμβολίου της εταιρείας του, τουλάχιστον έξι μήνες αφότου κάποιος έχει κάνει τις δύο πρώτες δόσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι ακολούθως θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.  

Ο Μπουρλά είπε, συγκεκριμένα, ότι θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Και πρόσθεσε ότι αυτή η τρίτη δόση θα πρέπει να χορηγείται σε διάστημα 6 έως 12 μηνών από τη στιγμή που κάποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως -δηλαδή έχει κάνει και τις δύο δόσεις. 

Κατά την εκτίμησή του, μάλιστα, είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζονται εμβολιασμό κατά του κορονοϊού κάθε χρόνο, ώστε να θωρακίζονται από την απειλή του ιού.

«Υπάρχουν εμβόλια για ασθένειες, όπως η πολιομυελίτιδα, που μία δόση είναι αρκετή. Αλλά υπάρχουν εμβόλια για ασθένειες όπως η γρίπη που τα χρειαζόμαστε κάθε χρόνο», είπε ο Μπουρλά. «Ο κορονοϊός μοιάζει περισσότερο με τον ιό της γρίπης παρά με τον ιό της πολιομυελίτιδας».

Η Pfizer και η γερμανική BioNTech ξεκίνησαν μελέτες για την ανάπτυξη μιας τρίτης δόσης εμβολίου στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ