Το προεδρικό συμβούλιο της Υεμένης - η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία και διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας - ανακοίνωσε σήμερα την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της προέλασης δυνάμεων των αυτονομιστών του Νότου.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση έκανε γνωστό πως ακυρώνει τη διμερή αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατηγορώντας τα ότι υποστηρίζουν το Συμβούλιο Μετάβασης του Νότου (ΣΜΝ) και απαιτώντας να αποσύρουν όλες τις δυνάμεις τους από το έδαφος της χώρας.
Ο επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου Ρασάντ αλ Αλίμι ανέφερε πως έδωσε προθεσμία 24 ωρών στις δυνάμεις των ΗΑΕ να αποχωρήσουν.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπό τη Σαουδική Αραβία διεθνής συνασπισμός που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 ανακοίνωσε πως αεροσκάφη του βομβάρδισαν όπλα και οχήματα που παραδόθηκαν σε μαχητές του ΣΜΝ από πλοία που είχαν αναχωρήσει από τα Εμιράτα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ