Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ινδία: Η πανδημία... δεκαπλασίασε την τιμή των εισιτηρίων προς το Ντουμπάι

Πηγή: AP Images

Η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και η ζήτηση για ιδιωτικά τζετ εκτοξεύτηκαν σήμερα στην Ινδία, αφού όσοι μπορούν και έχουν τα οικονομικά μέσα προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα, για να γλιτώσουν από το νέο κύμα της πανδημίας, πριν διακοπούν οι πτήσεις προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από την Κυριακή, όλες οι πτήσεις που συνδέουν την Ινδία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα διακοπούν λόγω της αύξησης-ρεκόρ των μολύνσεων σε αυτή τη χώρα της Ασίας, όπου τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε κρεβάτια και οξυγόνο.

«Εχουμε 12 πτήσεις αύριο προς το Ντουμπάι και όλες τους είναι υπερπλήρεις», τόνισε εκπρόσωπος της Air Charter Service India

Σύμφωνα με ιστοτόπους σύγκρισης τιμών, το εισιτήριο για απλή μετάβαση από τη Βομβάη στο Ντουμπάι στοιχίζει σήμερα και αύριο έως και 80.000 ρουπίες (1.000 δολάρια), τιμή δεκαπλάσια από την κανονική. Λίγο φτηνότερο, στις 50.000 ρουπίες, είναι το εισιτήριο από το Νέο Δελχί για το Ντουμπάι, αν και η τιμή αυτή είναι πενταπλάσια από τη συνηθισμένη.

Για τα ιδιωτικά τζετ «υπάρχει τρελή ζήτηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Air Charter Service India. «Έχουμε 12 πτήσεις αύριο προς το Ντουμπάι και όλες τους είναι υπερπλήρεις», συμπλήρωσε.

«Ζητήσαμε περισσότερα αεροσκάφη για να καλύψουμε τη ζήτηση»

«Μόνο σήμερα 80 άνθρωποι μου ζήτησαν πληροφορίες για πτήσεις προς το Ντουμπάι», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος μιας άλλης εταιρείας τσάρτερ, της Enthral Aviation. «Ζητήσαμε περισσότερα αεροσκάφη από το εξωτερικό για να καλύψουμε τη ζήτηση… Κοστίζει 38.000 δολάρια να νοικιάσεις ένα τζετ 13 θέσεων και 31.000 για ένα εξαθέσιο», εξήγησε. «Συγκεντρώνονται σε ομάδες για να νοικιάσουν ένα τζετ και να εξασφαλίσουν μια θέση. Είχαμε και κάποια αιτήματα για να πάνε στην Ταϊλάνδη όμως οι περισσότεροι θέλουν να πάνε στο Ντουμπάι», πρόσθεσε.

Περίπου 3,3 εκατ. Ινδοί ζουν στα ΗΑΕ, αποτελούν δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού των Εμιράτων. Οι περισσότεροι κατοικούν στο Ντουμπάι, το ένα από τα επτά Εμιράτα.

Οι ταξιδιώτες που πηγαίνουν στα Εμιράτα από την Ινδία μέσω μιας τρίτης χώρας θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτήν την τρίτη χώρα για τουλάχιστον 14 ημέρες προτού να τους επιτραπεί η είσοδος στα ΗΑΕ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Γενική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Τα μέτρα που λαμβάνουν τα ΗΑΕ δεν αφορούν τους πολίτες των Εμιράτων και όσους ταξιδεύουν με ιδιωτικά τζετ, όπως επίσης και τις μεταφορές αγαθών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ