Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βitcoin: Γιατί η Tesla πούλησε το 10% των διαθεσίμων της

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

H Tesla πούλησε το 10% των διαθεσίμων της σε bitcoin για να δείξει ότι αυτό παρέχει ρευστότητα, δήλωσε ο Ελον Μασκ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος διατήρησε τις προσωπικές του επενδύσεις στο κρυπτονόμισμα.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla έδειξαν ότι η εταιρεία -που είχε αγοράσει bitcoin αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων νωρίτερα φέτος- είχε έσοδα 101 εκατ. δολαρίων από την πώληση.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η Tesla ουσιαστικά προσπάθησε «να αποδείξει τη ρευστότητα του bitcoin ως εναλλακτικής δυνατότητας στη διακράτηση μετρητών στον ισολογισμό».

Αύξηση της τιμής του bitcoin κατά 2,3%

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωνε άνοδο 2,3%, στα 54.503 δολάρια, το μεσημέρι στο Λονδίνο. Η τιμή του έκανε βουτιά από το υψηλό ρεκόρ των 64.870 δολαρίων στα μέσα Απριλίου, αλλά έχει επταπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έβαλε το bitcoin στην ατζέντα των οικονομικών υπηρεσιών των επιχειρήσεων. Ο οικονομικός διευθυντής της, Zachary Kirkhorn, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα ότι η εταιρεία πιστεύει στη μακροχρόνια αξία του bitcoin.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla θα αρχίσει να δέχεται το bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα αυτοκίνητα της Tesla.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ