Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σολτς: Προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5%

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5% προβλέπει η γερμανική κυβέρνηση για το τρέχον έτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, αναθεωρώντας προς το καλύτερο την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη ύψους 3%. «Σιγά σιγά πηγαίνουμε προς τα πάνω», δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι τα ευρωπαϊκά σχέδια ανάκαμψης θα φέρουν ανάπτυξη σε όλη την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλτμάιερ, η καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση οφείλεται κυρίως στη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η βιομηχανία και η ζήτηση γερμανικών προϊόντων στο εξωτερικό. Για το επόμενο έτος, αναμένεται ανάπτυξη τουλάχιστον 3,7%, τόνισε και επισήμανε ότι οι συνέπειες της πανδημίας είναι ακόμη ορατές στην οικονομία, ενώ η βελτιωμένη πρόγνωση βασίζεται στην πεποίθηση ότι εντός του β' τριμήνου του έτους θα καταστεί εφικτό να ανασταλούν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης και εστίασης. Όπως εξήγησε ο υπουργός, οι Γερμανοί από την αρχή της πανδημίας έχουν περιορίσει σημαντικά τις αγορές τους.

Ο Όλαφ Σολτς από την πλευρά του δήλωσε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη γερμανική οικονομία, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι «σιγά σιγά πηγαίνουμε προς τα πάνω και ότι η πολιτική της οικονομικής ενίσχυσης αποδίδει». Η οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος αισθητά καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε τον Ιανουάριο, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι «αυτή την εποχή δρομολογούνται παντού τα ευρωπαϊκά σχέδια ανοικοδόμησης, τα οποία θα φέρουν ανάκαμψη σε όλη την Ευρώπη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ