Νέα
  • ΓΔ: 902.09 +0.10%
  • Τζίρος: 46,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εμβολιασμός: Κανένας θάνατος από κορονοϊό σε Αγγλία, Β. Ιρλανδία και Σκωτία

Βρετανία / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε μηδενικό αριθμό θανάτων σήμερα,  Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στην Αγγλία, στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία, γεγονός που απορρέει από το πετυχημένο και εντός του χρονοδιαγράμματος εθνικό σχέδιο εμβολιασμού. Στον αντίποδα, η Ουαλία ανακοίνωσε τέσσερις θανάτους.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε την περαιτέρω χαλάρωση του μηχανισμού προστασίας από το επίπεδο 4 στο 3, σε συνέχεια και της εισήγησης των ειδικών. Αξίζει να σημειωθεί πως το ένα τρίτο των ενηλίκων στη Βρετανία είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ τα δύο τρίτα έχουν πραγματοποιήσει μία δόση.

Ο οδικός χάρτης για τη περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού, μετά και από τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Τζόνσον, εντός του πλαισίου που οριοθετείται από τέσσερις πυλώνες. Σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σημαντικές αλλαγές για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και δράσεις, κυρίως διασκέδασης, σε εσωτερικούς χώρους, όπως παμπ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, και λοιπές αθλητικές εκδηλώσεις. Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά περισσότερους από 127.000 θανάτους από τη νόσο Covid-19.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ