Νέα
  • ΓΔ: 896.4 +0.23%
  • Τζίρος: 29,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στο βελγικό δικαστήριο η διαμάχη της Κομισιόν με την AstraZeneca

AstraZeneca / Πηγή: AP
AstraZeneca / Πηγή: AP

Στο Πρωτοδικείο των Βρυξελλών ξεκινά, σήμερα Τρίτη, η εισαγωγική ακρόαση της προσφυγής της Κομισιόν και των κρατών μελών της ΕΕ κατά της AstraZeneca, σχετικά με τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί το δικαστήριο να αναγνωρίσει, κρίνοντας επί της ουσίας της υπόθεσης, ότι η ΑΖ έχει παραβιάσει του όρους της σύμβασης, μη παραδίδοντας τις δόσεις εμβολίων που είχε υποσχεθεί. 

Πρόκειται για τη δεύτερη νομική κίνηση της Κομισιόν κατά της φαρμακευτικής εταιρείας, όπου ζητά κυρώσεις. Η κίνηση είναι κυρίως διαδικαστική μετά την έναρξη μιας πρώτης υπόθεσης τον Απρίλιο, δήλωσε ένας αξιωματούχος, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή η νέα νομική δράση θα επιτρέψει στην ΕΕ να επιδιώξει πιθανές οικονομικές κυρώσεις.

«Η υπόθεση εναντίον της AstraZeneca θα προσαχθεί στο δικαστήριο του Βελγίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής.

Η πρώτη νομική κίνηση της Κομισιόν ήταν η προσφυγή της στο δικαστήριο τον Απρίλιο, ζητώντας από την AstraZeneca να παραδώσει τις δόσεις που είχε δεσμευτεί. 

Τα ασφαλιστικά μέτρα της Κομισιόν κατά της AstraZeneca, με τα οποία η ΕΕ καλεί το δικαστήριο να ζητήσει από την ΑΖ να παραδώσει τις δόσεις εμβολίων που χρωστάει στην ΕΕ, βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί, εκδικάζονται στις 26 Μαΐου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ