Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

UBS: Στρέφεται στην προσφορά υπηρεσιών μέσω κρυπτονομισμάτων

UBS

Την προσφορά τραπεζικών υπηρεσιών μέσω κρυπτονομισμάτων σε εύπορους πελάτες πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα η ελβετική τράπεζα UBS Group η οποία εντάσσεται σε μια λίστα μεγάλων επενδυτικών τραπεζών όπως οι Morgan Stanley, Goldman Sachs και Citigroup οι οποίες προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού των προσφορών της. Εξετάζονται και άλλες επενδυτικές επιλογές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίμσατα, ωστόσο η όποια προσφορά θα αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό της συνολικής περιουσίας των πελατών εξαιτίας της μεταβλητότητάς τους. Κάποιες από τις επιλογές που εξετάζονται περιλαμβάνουν την επένδυση μέσω μέσω επενδυτικών οχημάτων στο ρόλο του μεσολαβητή.

Σημειώνεται ότι, βάσει συνολικών στοιχείων ενεργητικού, η UBS είναι η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα με συνολικά assets άνω των 1,13 τρισ. δολαρίων. Ακολουθεί η Credit Suisse με assets 992 δισ. δολαρίων.

Το Bitcoin παραμένει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα που προσελκύει το ενδιαφέρον των τραπεζών.
Η UBS προχωρά ταχύτατα στην χρήση των κρυπτονομισμάτων καθώς φοβάται ότι οι εύποροι πελάτες θα στραφούν στην Goldman Sacks η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την παροχή τέτοιων υπηρεσιών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ