Νέα
  • ΓΔ: 911.26 -0.39%
  • Τζίρος: 15,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ: Η Ελλάδα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας

Παραμένει το δίλημμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με το αν θα πρέπει να επιβραδύνει την αγορά ομολόγων και της ποσοτικής χαλάρωσης το επόμενο τρίμηνο εν μέσω πανδημίας, μια πολιτική που ακολουθεί και εφαρμόζει η ΕΚΤ από το 2015 με ισχυρούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Klaas Knot, μιλώντας στο Bloomberg υποστηρίζει, ότι οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρωζώνη μπορεί να ξεπεράσουν φέτος κατά πολύ την τρέχουσα πρόβλεψη της ΕΚΤ για 4%.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα υπογραμμίζει, ότι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς το πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας μετά την κρίση της πανδημίας, πολύ πριν λάβει την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ότι αφορά, την Αμερικανική οικονομία εκτιμά ότι βρίσκεται στο δρόμο προς την ανάκαμψη, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κινδύνους, καθιστώντας πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για τη μείωση της στήριξης της νομισματικής πολιτικής, σύμφωνα με αξιωματούχους της Fed.
Συρρίκνωση προβλέπει για την Βρετανική οικονομία στην μετά Brexit εποχή, πιθανότατα  το πρώτο τρίμηνο του 2021 ωστόσο εκτιμά ότι η πτώση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη.

Να σημειωθεί, οτι η ύφεση έρχεται μετά από ανάπτυξη κατά 1,3% το δ’ τρίμηνο του 2020, ενώ σε ετήσιο επίπεδο, το βρετανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 6,1%, μέτρηση παρόμοια με αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τον Μάρτιο η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1%, συγκριτικά με τον Φεβρουάριο με τις αρχικές προβλέψεις για ανάπτυξη να είναι στο 1,5%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ