Νέα
  • ΓΔ: 804.19 +1.40%
  • Τζίρος: 35,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πώς το Dogecoin οδήγησε στην παραίτηση κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs

Dogecoin
Dogecoin

Από ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο, όπως το dogecoin, κάποιοι έχουν γίνει τόσο πλούσιοι ώστε έχουν την πολυτέλεια να αφήσουν ακόμη και πολύ υψηλά αμειβόμενες θέσεις.

Μία τέτοια περίπτωση είναι o γενικός διευθυντής της Goldman Sachs στο γραφείο του Λονδίνου, ονόματι Aziz McMahon, ο οποίος έφυγε μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας του στην τράπεζα, αφού είχε κερδίσει εκατομμύρια από το Dogecoin.

Eκπρόσωπος της Goldman επιβεβαίωσε στο Fortune ότι ο McMahon παραιτήθηκε, ενώ δημοσίευμα της eFinancialCareers ανέφερε ότι μπορεί να συστήσει ένα δικό του hedge fund.

Πτώση της τιμής 32% το τελευταίο τριήμερο

Σύμφωνα με το Fortune, ο McMahon πιθανότατα έγινε εκατομμυριούχος πριν από την παρουσίαση του Saturday Night Live από τον Μασκ το περασμένο Σάββατο, η οποία οδήγησε στη μείωση της τιμής του κατά 30%. Το κρυπτονόμισμα ανέκαμψε κάπως στη συνέχεια, αλλά η τιμή του εξακολουθεί να είναι 32% χαμηλότερη από τα προ τριημέρου υψηλά επίπεδά του.

Η γοητεία και η γρήγορη αύξηση των κρυπτονομισμάτων αποτέλεσαν πόλο έλξης για άτομα που ασχολούνταν σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, πέρυσι, η Coinbase προσέλαβε ως επικεφαλής της νομικής της υπηρεσίας τον Paul Grewal, έναν γνωστό δικαστή στη Silicon Valley, ενώ το 2017 η ίδια εταιρεία είχε προλάβει τον Asiff Hirji, ένα πρώην κορυφαίο στέλεχος της at Hewlett Packard και της Ameritrade.

Το κρυπτονόμισμα δεν μπορεί να διατηρήσει την αξία του καθώς κάθε λεπτό είναι προγραμματισμένη η έκδοση δέκα χιλιάδων νέων Dogecoins. Ωστόσο, διατηρείται στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς επώνυμοι – από τον Ελον Μασκ και τον Μαρκ Κούμπαν έως τον Γκι Φιέρι – το προωθούν, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να πηγαίνουν κόντρα στη λογική.

Εταιρείες κάνουν συναλλαγές σε dogecoin

Το Dogecoin γίνεται επίσης όλο και περισσότερο δεκτό από επιχειρήσεις. Στην αρχή της εβδομάδας, η αμερικανική ομάδα  μπέιζμπολ, Oakland A’s, άρχισε να πουλά θέσεις έναντι του Dogecoin, ενώ ο Κούμπαν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Dallas Mavericks θα έκανε 6.000 συναλλαγές σε αυτό τον Απρίλιο, προσθέτοντας ότι είναι ένα κρυπτονόμισμα το οποίο ο κόσμος το χρησιμοποιεί.

Με πληροφορίες από Fortune

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ