Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Συνταγματικό Δικαστήριο δικαίωσε την ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων

Απέρριψε το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας την καταγγελία κατά του Προγράμματος Αγοράς Δημόσιου Τομέα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 2,4 τρισεκατομμυρίων ευρώ καθώς στην έκθεση της η ΕΚΤ κατάφερε να αποδείξει την καταλληλότητα του σχεδίου.

Όπως αναφέρει το Reuters, το γερμανικό δικαστήριο είχε αποφανθεί τον περασμένο Μάιο, ότι οι νομοθέτες απέτυχαν να ασκήσουν επαρκή έλεγχο στην Bundesbank, η οποία αγοράζει ομόλογα για λογαριασμό της ΕΚΤ, και διέταξε τη γερμανική κεντρική τράπεζα να εγκαταλείψει το πρόγραμμα, εκτός εάν η ΕΚΤ παράσχει νέα αιτιολόγηση που αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα ήταν απαραίτητο και κατάλληλο.

Μετά την απόφαση αυτή, η ΕΚΤ παρείχε σωρεία εγγράφων στη γερμανική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, τα οποία αποδέχθηκαν τα επιχειρήματά της.

"Οι αιτήσεις είναι...αβάσιμες, δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Bundestag εξέτασαν ουσιαστικά και αξιολόγησαν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που έλαβε η ΕΚΤ...συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της αναλογικότητας", ανέφερε το δικαστήριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ