Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ: Μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας επιχειρήσεων στην ΕΕ μετά την άρση των μέτρων στήριξης

Τον κίνδυνο εκτεταμένων χρεοκοπιών σε επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από την άρση των υποστηρικτικών μέτρων για τον κορονοϊό,  εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς Ντε Γκίντος λέγοντας ότι ο χρηματοδοτικός κίνδυνος παραμένει μεγάλος.

Αναφερόμενος στην τελευταία έκθεση σταθερότητας της ΕΚΤ υπογράμμισε πως «καθώς η Ευρωζώνη βγαίνει από το τρίτο κύμα της πανδημίας, ο χρηματοδοτικός κίνδυνος παραμένει μεγάλος και "μοιράζεται" ανισομερώς στα κράτη μέλη».

Η ευρωτράπεζα εμφανίζεται ανήσυχη για το αυξανόμενο βάρος του εταιρικού δανεισμού ιδιαίτερα σε χώρες με μεγαλύτερο κλάδο υπηρεσιών, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τις πιέσεις στις κυβερνήσεις και στις τράπεζες των εν λόγω κρατών.

«Με τα υποστηρικτικά μέτρα να υποχωρούν σταδιακά, η αύξηση του ποσοστού των χρεοκοπιών σε επίπεδα προ της πανδημίας δεν θα πρέπει να αποκλείεται, ιδιαίτερα σε ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης» συμπληρώνει ο Ντε Γκίντος.

Ο Ισπανός αξιωματούχος προσθέτει ότι «τα επιπλέον μέτρα στήριξης, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, θα μπορούσαν να γίνουν πιο στοχευμένα από ευρείας βάσης που είναι σήμερα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ