Νέα
  • ΓΔ: 868.13 +0.96%
  • Τζίρος: 32,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανικός Τύπος: Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα - Δεν υπήρξαν εκτροπές

Πηγή: Eurokinisi

Το θετικό κλίμα που αποτυπώθηκε στην επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου στην Ελλάδα σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος ο οποίος εμφανίζεται αιφνιδιασμένος από την καλή εξέλιξή του.

Το Spiegel αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αυτήν τη φορά, δεν υπήρχαν "εκτροπές” μπροστά στις κάμερες και η ατμόσφαιρα ήταν συμφιλιωτική. Πολύ σύντομα επίκειται άλλη μια συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον πρόεδρο Ερντογάν, στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής του ΝΑΤΟ, 14 Ιουνίου».

Υπογραμμίζει δε, ότι η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ομαλοποίηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο αποξενωμένες χώρες. Από την ανάληψη των καθηκόντων του Μητσοτάκη οι δύο ηγέτες έχουν συναντηθεί μόνο μια φορά, και πάλι στο περιθώριο νατοϊκής συνάντησης. Από τότε αυξήθηκαν οι εντάσεις ανάμεσα στις χώρες τους».

Η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «ύφεση στη Μεσόγειο», αναφέρεται στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 14 Ιουνίου. 
Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «το πόσο θεμελιώδης παραμένει η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας φάνηκε από μια δήλωση του Τσαβούσογλου ξεκινώντας την επίσκεψη στην Αθήνα ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εργαλειοποιεί την ένταξη στην ΕΕ ως μοχλό κατά της Τουρκίας και ότι η διαμάχη μόνο διμερώς μπορεί να επιλυθεί».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ