Νέα
  • ΓΔ: 882.2 +0.48%
  • Τζίρος: 20,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Αναθεωρεί τις λίστες της για τον τουρισμό - Ελπίδες για ένταξη διατηρεί η Ελλάδα

Πηγή: Eurokinisi

Τη νέα «πράσινη» λίστα της Βρετανίας για τον τουρισμό αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα Πέμπτη η κυβέρνηση Τζόνσον με ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακατατάξεις στις χώρες που θα μπουν ή θα βγουν ανάλογα με την υγειονομική τους εικόνα.

Η κυβέρνηση ωστόσο επιθυμεί να συνεχίσει την αυστηρή πολιτική που έχει υιοθετήσει για τα διεθνή ταξίδια φοβούμενη την απειλή ενός νέου κύματος λοιμώξεων, δήλωσαν στο Bloomberg πηγές της Ντάουνινγκ Στρίτ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα της Βρετανίας μαζί με την Ισπανία ενώ «πράσινη» είναι μόνο η Πορτογαλία και «κόκκινη» η Τουρκία.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι ενώ θέλει να επιτρέψει τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό, η κυβέρνηση δεν θα «διστάσει»  να μεταφέρει χώρες που ήταν προηγουμένως ασφαλείς στη λίστα υψηλού κινδύνου εάν επιδεινωθεί η υγειονομική τους κατάσταση αναφορικά με την πανδημία.

Το Joint Biosecurity Centre της κυβέρνησης θα κάνει τις σχετικές συστάσεις σχετικά με την ασφάλεια των ταξιδιών, πρόσθεσε.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πρέπει να συνεχίσουμε να βάζουμε τις χώρες στην κόκκινη λίστα και την πορτοκαλί λίστα, όταν αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Τζόνσον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η πολύχρωμη λίστα ταξιδιών των Βρετανών

«Δεν θα διστάσουμε να μετακινήσουμε χώρες από την πράσινη λίστα στην πορτοκαλί λίστα ή την κόκκινη λίστα, εάν πρέπει να το κάνουμε. Προτεραιότητα αποτελεί η συνέχιση της διάθεσης εμβολίων, η προστασία του λαού αυτής της χώρας», συνέχισε.

Όταν η κυβέρνηση κατάργησε την απαγόρευση του ταξιδιών εκτός Βρετανίας τον περασμένο μήνα, μόνο 12 τοποθεσίες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των ασφαλών προορισμών και η Ελλάδα δεν ήταν μία από αυτές. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει περιορισμούς στα ταξίδια σε πολλές δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, όπως η χώρα μας και η Ισπανία.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» για τα βρετανικά ταξίδια στο εξωτερικό, προορισμοί που θεωρούνται «μέτριου κινδύνου» κατατάσσονται σε μια «πορτοκαλί» λίστα, απαιτώντας από τους επιβάτες που επιστρέφουν στη Βρετανία να αυτοαπομονωθούν για 10 ημέρες, ενώ εκείνοι που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», οι λεγόμενες «κόκκινες χώρες», απαιτούν καραντίνα σε ξενοδοχείο για την ίδια περίοδο.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της «πράσινης» λίστας θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid πριν ξεκινήσουν, καθώς και άλλο ένα τεστ μετά την άφιξή τους, αλλά δεν θα χρειαστεί να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Η κυβέρνηση του Τζόνσον μελετά δεδομένα σχετικά με τις λοιμώξεις από τη λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, η οποία έχει σημειώσει ανοδική πορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Μάλιστα ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να χρειαστεί να καθυστερήσει το τελικό βήμα για την έξοδο από τους περιορισμούς του lockdown στις 21 Ιουνίου εάν επιδεινωθεί η πανδημία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ