Νέα
  • ΓΔ: 867.8 +0.97%
  • Τζίρος: 86,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής παίρνει η Δανία

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων παίρνει η Δανία. Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας δήλωσε ότι ο φορολογικός κώδικας της χώρας ισχύει εδώ και περίπου έναν αιώνα και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργούνται από τα crypto.

H Δανία θα αρχίσει με την εξειδίκευση των συγκεκριμένων προβλημάτων που δημιουργούνται για τις φορολογικές Αρχές και στη συνέχεια θα αποφασίσει για τις αλλαγές που θα κάνει στη νομοθεσία. Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι ο σημερινός κώδικας «ανατρέχει στο 2022 και γι' αυτό δεν λαμβάνει υπόψη του τα κρυπτονομίσματα».

Σύμφωνα με τον υπουργό φορολογίας της χώρας, Morten Bodskov,, ο στόχος είναι να «είμαστε σε εγρήγορση και να διασφαλίσεουμε ότι κανόνες μας αναθεωρούνται και περιορίζουν τα λάθη και τις απάτες». 

Περίπου 16.000 πολίτες και επιχειρήσεις της Δανίας έκαναν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα από το 2015 έως το 2019. Από τις συναλλαγές αυτές, το 67% δεν συνοδεύτηκαν από ακριβείς φορολογικές δηλώσεις. Τον Φεβρουάριο, η φορολογική Αρχή της Δανίας ανακοίνωσε ότι είχε εισπράξει 4,9 εκατ. δολάρια από επενδυτές σε crypto και παρέπεμψε 48 άτομα στην ομάδα της για τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος, με βάση τις υποψίες ότι είχαν παραβιάσει τον φορολογικό κώδικα της χώρας. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ