Νέα
  • ΓΔ: 920.24 +0.59%
  • Τζίρος: 1,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

British, easyJet και Ryanair ζητούν από τον Τζόνσον την απελευθέρωση των ταξιδιών

Οι περιορισμοί και οι περίφημες λίστες του Μπορίς Τζόνσον έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις αερομεταφορές με 3 αεροπορικές εταιρίες να ζητούν από την Βρετανική κυβέρνηση να ξεκινήσουν και πάλι τα διεθνή ταξίδια.

Σε επιστολή τους στον Τζόνσον British Airways, easyJet και Ryanair καλούν την κυβέρνηση να επιτρέψει στους εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ελεύθερα ενώ πλησιάζει η υψηλή θερινή περίοδος και η Ευρώπη αρχίζει και πάλι να ανοίγει τις δραστηριότητές της.

Οι 3 αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι οι αυστηροί κανόνες καραντίνας της Βρετανίας, αποθαρρύνουν τα ταξίδια θα επιδεινώσουν την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία όσο πλησιάζουν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δύο μήνες κατά τους οποίους ο κλάδος έχει τα περισσότερα κέρδη του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω διότι πράγματι βλέπω την Ευρώπη να κινείται με ταχύτερο ρυθμό για να ανοίξει τα ταξίδια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Σον Ντόιλ σε διαδικτυακό συνέδριο.

Οι χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει σε χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την 1η Ιουλίου που θα επιτρέπουν στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες να αποφεύγουν τα τεστ και την καραντίνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι ανέφερε ότι η Βρετανία θα πρέπει να επιτρέψει στους εμβολιασμένους Βρετανούς και Ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την ανάγκη για καραντίνα και τεστ.

Η EasyJet έχει αλάξει τους προορισμούς της αποκλείοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερή της αγορά προς την Ευρώπη με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη της που συνήθως πετούν από τη Βρετανία προς τη Μαγιόρκα, τώρα πετούν από το Βερολίνο προς το ισπανικό νησί.

Στις 24 Ιουνίου, η Βρετανία αναμένεται να επικαιροποιήσει τη λίστα των προορισμών ώστε να αρθούν οι περιορισμοί και οι ταξιδιώτες να μην υποβάλονται σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ