Νέα
  • ΓΔ: 882.64 +0.53%
  • Τζίρος: 23,83 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται το ράλι τιμών - Οι ΗΠΑ δεν θα αυξήσουν την παραγωγή

Περιορισμένη, στα 200.000 βαρέλια την ημέρα, αναμένεται να κρατήσουν την παραγωγή πετρελαίου το 2021 οι ΗΠΑ παρά την αύξηση της τιμής του, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων του ΟΠΕΚ.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν μέσα στο 2021 σε αύξηση της παραγωγής τους γεγονός που θα ισορροπήσει την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές και θα ευνοήσει τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του, πριν από την πιθανή ισχυρή αύξηση της παραγωγής σχιστόλιθου το 2022.

Όσον αφορά στο 2022. πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τη συμφωνία που υπήρχε για περιορισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τις ΗΠΑ και την επόμενη χρονιά, η Ουάσιγκτον δεν θα τηρήσει αυτή τη συμφωνία καθώς αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή από 500.000 έως 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Η παραγωγή πετρελαίου σχιστόλιθου στις ΗΠΑ συνήθως αυξομειώνεται πολύ γρήγορα ανάλογα με την τιμή του. 

Το αργό πετρέλαιο έφτασε αυτή την εβδομάδα στα 73 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018. Παρόλα αυτά, οι παραγωγοί των ΗΠΑ εξακολουθούν να τηρούν τις συμφωνίες και θα αυξήσουν την παραγωγή το 2021 σε χαμηλό 200.000 βαρελιών την ημέρα. 

Να σημειωθεί ότι ο «ΟΠΕΚ+» σταδιακά χαλαρώνει τις περικοπές στην παραγωγή που επιβλήθηκαν πέρυσι καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο ανακάμπτει σταδιακά μετά την πανδημία. Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο θα ληφθούν την 1η Ιουλίου.

Εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ, θέλουν την ζήτηση του πετρελαίου να αυξάνεται το 2021 κατά 6,6%, ή 5,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως ενώ ακόμη πιο φιλόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για τις αυξήσεις των τιμών φέτος αλλά και το 2022 οπότε η αύξηση θα φτάσει και το 30%. 

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι προοπτικές ζήτησης συνεχίζουν να ενισχύονται χωρίς να αυξάνονται απαραίτητα και οι προμήθειες», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ