Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tesla: Ο Guillen αποχωρεί και πουλάει μετοχές άνω των 270 εκατ. δολαρίων

Ο Jerome Guillen της Tesla / Πηγή: Wikipedia
Ο Jerome Guillen της Tesla / Πηγή: Wikipedia

Ο επί πολλών ετών επικεφαλής της Tesla, Jerome Guillen, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία στις αρχές του μήνα πούλησε μετοχές έναντι 274 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ειδικότερα η Επιτροπή κατάθεσε έκθεση την Τρίτη, σύμφωνα με την οποία, την ίδια μέρα ο Guillen σκόπευε να πουλήσει 215.718 μετοχές έναντι 129 εκατ. δολαρίων, ενώ στις 14 του Ιουνίου είχε προχωρήσει σε μία ακόμα πώληση 145.289 μετοχών, αξίας 89,6 εκατ. δολαρίων. Ομοίως στις 10 του Ιουνίου ο πρώην πρόεδρος είχε κερδίσει 55 εκατ. δολάρια από την πώληση 90.111 μετοχών.

«Οι κινήσεις αυτές, θα μπορούσαν να εγείρουν ανησυχίες», δήλωσε ο αναλυτής της Wedbush Securities, Daniel Ives, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του Guillen, σε περίπτωση που πουλήσει και άλλες μετοχές.

Η πορεία του Guillen στην Tesla

Ο Guillen, εργαζόταν ως μηχανικός στην Mercedes, ενώ το 2010 μετέβη στην Tesla, όπου εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια, επιβλέποντας την ανάπτυξη του Model S, του Model X, αλλά και του Semi.

Ο Guillen είχε αναλάβει την θέση του προέδρου της Tesla το 2018, ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγινε και επικεφαλής της μονάδας Tesla Heavy Trucking.

Από το 2015 ο Guillen λαμβάνει μισθό, 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εγείρει ανησυχίες η αποχώρηση του Guillen

Η αποχώρηση του Guillen, ενός από τους τέσσερις κορυφαίους επικεφαλής της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του CEO Elon Musk, έχει προκαλέσει ανησυχίες στην αγορά για τα μελλοντικά προγράμματα των οχημάτων, όπως το λανσάρισμα των ηλεκτρικών φορτηγών, Tesla Semi Truck, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει.

Σημειώνεται ότι ο Guillen, ως μέλος της Tesla είχε αγοράσει τις μετοχές σε μειωμένη τιμή, ενώ το ακριβές ποσό της αγοράς τους παραμένει άγνωστο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ