Νέα
  • ΓΔ: 904.09 +0.09%
  • Τζίρος: 64,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μουντιάλ 2022: Ενεση 20 δισ. δολαρίων στην οικονομία του Κατάρ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 / Πηγή: fifa.com
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 / Πηγή: fifa.com

Αντίκτυπο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κατάρ θα έχει το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της Μέσης Ανατολής (21/11-18/12), σύμφωνα με τον Χασάν Αλ Ταβάντι, επικεφαλής του Μουντιάλ 2022.

Οπως τόνισε, ελπίζει ότι η κατασκευαστική και η τουριστική βιομηχανία να γνωρίσουν σημαντική θετική οικονομική επίδραση από την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τον Αλ Ταβάντι, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής, marketingregistrado, τα έσοδα των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα είναι πολύ σημαντικά για τη γενική οικονομία του Κατάρ, καθώς θα ισοδυναμεί με το 11% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο προορίζεται να χρησιμεύσει ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση και την επιτάχυνση πολλών από τις πρωτοβουλίες στις οποίες έχει ήδη δεσμευτεί η κυβέρνηση, είτε πρόκειται για την αστική ανάπτυξη είτε για την οικονομική διαφοροποίηση», δήλωσε.

Οπως έχει ανακοινωθεί επίσης οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ 2022 δεν θα επιτρέψουν την είσοδο στα γήπεδα μη εμβολιασμένων ατόμων, ενώ γίνεται προσπάθεια να φτάσουν ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσουν όσους ταξιδεύουν στο Κατάρ για να παρακολουθήσουν την κορυφαία διοργάνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ