Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κομισίον: Εδωσε το πράσινο φως στο Γαλλικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στον κήπο του προεδρικού μεγάρου / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στον κήπο του προεδρικού μεγάρου / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γαλλία έλαβε σήμερα το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων περίπου 40 θα καλυφθούν από ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι η Επιτροπή στηρίζει το γαλλικό σχέδιο ανάκαμψης», είπε, χαμογελαστή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από τον κήπο του προεδρικού μεγάρου, μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη συμβολή της ΕΕ που θα εκταμιεύσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ για τη Γαλλία μέχρι το 2026. Σύμφωνα με έναν σύμβουλο του προέδρου, μια πρώτη δόση, ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, θα εκταμιευτεί τον Αύγουστο και μια δεύτερη, περίπου ισόποση, το φθινόπωρο.

Το γαλλικό σχέδιο προβλέπει κυρίως επενδύσεις στον τομέα της ψηφιακής και της οικολογικής μετάβασης αλλά και μέτρα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την απασχόληση των νέων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ