Νέα
  • ΓΔ: 798.11 -2.44%
  • Τζίρος: 58,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Πόσες ινδικές μεταλλάξεις έχουν καταγραφεί και η επικινδυνότητα της Delta plus

Κι ενώ η ινδική μετάλλαξη βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης των επιστημόνων αλλά και των πολιτικών, οι οποίοι καλούνται να λάβουν καθοριστικές αποφάσεις για την ελεύθερη μετακίνηση τουριστών, εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα και δεύτερο είδος την ινδικής μετάλλαξης, η delta plus.

Η νέα αυτή μετάλλαξη, η οποία όπως φαίνεται είναι μια από τις πολλές πο έχουν εντοπιστεί, αναφέρθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 11 Ιουνίου στην Αγγλία, αν και τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα στον Απρίλιο στην Ινδία.

Σύμφωνα με την γιατρό Κ. Σονίδου, που μίλησε σήμερα στο Open και στην εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη, «την τελευταία βδομάδα καταγράφηκαν στη Βρετανία περισσότερα από 35.000 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης και 45 κρούσματα της μετάλλαξης delta plus η οποία έχει αρχίσει επίσης να μας απασχολεί». 

Σύμφωνα με τον κρατικό φορέα υγείας της Ινδίας, η μετάλλαξη Δέλτα Plus εμφανίζει αρκετά ανησυχητικά χαρακτηριστικά, όπως αυξημένη μεταδοτικότητα, ισχυρότερη επίδραση στα πνευμονικά κύτταρα και πιθανή μείωση της απόκρισης αντισωμάτων.

Σύμφωνα με την ινδική κυβέρνηση, υπάρχουν κι άλλες παραλλαγές της Δέλτα Plus δηλαδή νέες μεταλλάξεις της, προσθέτοντας ότι η ΑΥ.1 είναι η πιο γνωστή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει αυτές τις επιμέρους μεταλλάξεις αναφορικά με τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Την ίδια στιγμή, η μετάλλαξη Δέλτα, φαίνεται οτι μεταδίδεται με ταχείς ρυθμούς. Δεκάδες χώρες έχουν αναφέρει περιπτώσεις της, ενώ είναι 40-60% πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Alpha που ανιχνεύτηκε πρώτα στην Αγγλία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ