Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αποζημίωση 14 τρισ. δολάρια για τη δουλεία ζητά ο πρώτος μαύρος Aμερικανός δισεκατομμυριούχος

Ο Ρόμπερτ Τζόνσον
Ο Ρόμπερτ Τζόνσον

Ο πρώτος μαύρος δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ, ο Ρόμπερτ Λ. Τζόνσον, ιδρυτής της Black Entertainment Television (BET), ζητά αποζημίωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα 200 χρόνια δουλείας των Αφροαμερικανών.

Όπως αναφέρει το Business Insider, ο 75χρονος Τζόνσον κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δώσει 14 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις ως ένδειξη παραδοχής των όσων υπέστησαν οι Αφροαμερικανοί επί δύο αιώνες. Ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, υποστήριξε πως οι αποζημιώσεις θα είναι ένας τρόπος προκειμένου η χώρα να παραδεχτεί και συγχρόνως να εξιλεωθεί για τον φυλετικό ρατσισμό και τα 200 χρόνια δουλείας που υπέστησαν τόσοι άνθρωποι.

«Η χώρα να τους αποζημιώσει»

«Οι Αφροαμερικανοί μέσα στα τόσα χρόνια δουλείας δεν είχαν πρόσβαση σε σχεδόν 13-15 τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου», είπε ο Τζόνσον. «Ως εκ τούτου, η χώρα οφείλει, επιτέλους, να τους αποζημιώσει για όλα αυτά τα δεινά που τους προκάλεσε κάποτε. Οφείλει να τους αποζημιώσει όλους, πλούσιους και φτωχούς, χωρίς καμία διάκριση», πρόσθεσε.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι ένα ποσό περί τα 14 τρισ. δολάρια θα ήταν αρκετά ικανοποιητικό και θα κάλυπτε το κενό όλων αυτών των χρόνων. Από τα χρήματα αυτά, καθένας θα μπορούσε να λάβει περίπου 333.400 δολάρια, αφού βάσει των στοιχείων του 2019 από το γραφείο απογραφής των ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 41,9 εκατομμύρια μαύροι πολίτες σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Ο Τζόνσον είπε, επίσης, ότι τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να μοιραστούν σε όλους τους μαύρους Αμερικανούς, ακόμα και σε αυτούς που έχουν μεγάλη περιουσία. Όπως συμπλήρωσε, επιτυχημένοι Αφροαμερικανοί, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Μάικλ Τζόρνταν, ακόμα και ο ίδιος, δικαιούνται ένα ποσό. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ