Νέα
  • ΓΔ: 795.24 +2.02%
  • Τζίρος: 71,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπέζος: Πώς αύξησε χθες την περιουσία του κατά 8,4 δισ. δολάρια

Τζέφ Μπέζος οπλουσιότερος άντρας του κόσμου
Πηγή: AP

Στα 211 δισ. δολάρια αυξήθηκε η καθαρή περιουσία του Τζεφ Μπέζος, μετά την αύξηση της μετοχής της Amazon κατά 4,7% χθες.

Η μετοχή αυξήθηκε μετά την ακύρωση από το Πεντάγωνο της σύμβασης cloud – computing με τη Microsoft, που είναι ανταγωνίστρια της Amazon.

Η περιουσία του Μπέζος, που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αυξήθηκε κατά 8,4 δις. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους.

Μόνο ο Ελον Μασκ της Tesla πλησίασε το ποσό αυτό τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η περιουσία του έφτασε πρόσκαιρα στα 210 δισ. δολάρια.

Οι δύο άντρες εναλλάσσονταν στο πρώτο εξάμηνο φέτος στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους, αλλά ο Μπέζος ενίσχυσε την πρωτιά του από τα μέσα Μαρτίου καθώς η μετοχή της Amazon εκτινάχθηκε σχεδόν 20% εκείνη την περίοδο.

Η αύξηση των τιμών των μετοχών τους τελευταίους μήνες «αυγάτισαν» τις περιουσίες των μεγιστάνων της τεχνολογίας, όπως του Μασκ, ο οποίος παραμένει στη δεύτερη θέση μετά τον Μπέζος με μία καθαρή περιουσία 180,8 δις. δολαρίων, παρά τη μείωση της μετοχής της Tesla την Τρίτη. Ο Γάλλος μεγιστάνας, Μπερνάρ Αρνό, κατέχει την Τρίτη θέση με 168,5 δις. δολάρια.

Ο Μπέζος αποσύρθηκε αυτή την εβδομάδα επίσημα από διευθύνων σύμβουλος της Amazon μετά από 27 χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας. Εξακολουθεί, όμως, να κατέχει περίπου το 11% της εταιρείας και να είναι ο εκτελεστικός πρόεδρός της.

Η πρώην σύζυγος του Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, που είναι ήδη το 15ο πλουσιότερο άτομο στον πλανήτη, είδε χθες την περιουσία της να αυξάνεται κατά 2,9 δισ. δολάρια την Τρίτη.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ