Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σολτς: Η ΕΕ θα συμφωνήσει στη φορολογική μεταρρύθμιση για τις εταιρείες

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πεπεισμένος ότι οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με έναν προγραμματισμένο ελάχιστο φόρο εταιρικού εισοδήματος εμφανιστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Τα σχέδια για νέους κανόνες και το ποσοστό στο οποίο θα φορολογούνται οι εταιρείες υποστηρίχθηκε την περασμένη εβδομάδα από 130 χώρες στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Μεταξύ των χωρών που δεν υπέγραψαν την συμφωνία βρίσκονται η Ιρλανδία, η Εσθονία και η Ουγγαρία, κράτη μέλη της ΕΕ.

"Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα καταλήξουμε σε κοινή απόφαση στην ΕΕ", δήλωσε ο Όλαφ Σολτς στον ραδιοσταθμό DLF πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στη Βενετία.

Ο σχεδιαζόμενος παγκόσμιος ελάχιστος φορολογικός συντελεστής για τις εταιρείες αποτελεί ένα βήμα προς τα μπροστά όσον αφορά την φορολογική δικαιοσύνη, σημείωσε επίσης ο Σολτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό δίκτυο ARD πριν από την σύνοδο στη Βενετία, κατά την οποία πρόσθεσε ότι δεν είναι αναγκαίο όλα τα κράτη να ενταχθούν στην συμφωνία.

"Δεν εξαρτώμαστε από όλες τις χώρες για να συμμετάσχουμε", δήλωσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ