Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το 51% των Αμερικανών κατέχει αχρησιμοποίητες δωροκάρτες αξίας 15,3 δισ. δολάρια

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Περίπου οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί έχουν στη διάθεσή τους αχρησιμοποίητες δωροκάρτες, κουπόνια και πιστωτικές, αξίας 15 δισ. δολαρίων σύμφωνα με νέα έρευνα της Bankrate.com.

Μάλιστα υπολογίζεται ότι κάθε Αμερικανός έχει στην κατοχή του κάρτες αξίας 116 δολαρίων. Ενώ σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 73% έχει ξεχάσει τις εν λόγω κάρτες για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ωστόσο υπάρχει μια πρόοδος συγκριτικά με την περσινή χρόνια, οπότε είχε υπολογιστεί ότι κάθε άτομο είχε στην κατοχή του αχρησιμοποίητες κάρτες αξίας 167 δολαρίων.

«Οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν πως και που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα κεφάλαια», τόνισε ο Ted Rossman, αναλυτής στο Bankrate.com.

«Οσες περισσότερες δωροκάρτες επαναδιατεθούν στην αγορά, τόσο το καλύτερο», προσθέτει ο Rossman και συνεχίζει «νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι τις διατηρούν για αρκετό καιρό και καταλήγουν να τις χάσουν».

Το ότι δεν χρησιμοποιούνται αυτές οι κάρτες, οπότε υπάρχουν κεφάλαια «στην αναμονή» πλήττει την κυκλική οικονομία των ΗΠΑ.

Το 2019, περίπου το 60% των Αμερικάνων επέλεξαν τις δωροκάρτες για να πληρώσουν τα γιορτινα δώρα των Χριστουγέννων. Και η χρονιά εκείνη έρχεται να προστεθεί στην λίστα με 30 έτη όπου οι πολίτες επιλέγουν την δωροκάρτα ως μια βασική μέθοδο πληρωμής.Την ίδια χρονιά, το 2019 ξοδεύτηκαν περίπου 100 δισ. δολάρια από τις δωροκάρτες, καταγράφοντας αύξηση 50% από το 2005.

Μάλιστα δεν είναι λίγες εταιρείες (Starbucks, Amazon) που έχουν επιλέξει και προωθούν την εν λόγω μέθοδο πληρωμής.

Τι γίνεται με τους Millennials

Σύμφωνα με την έρευνα οι Millennials, είναι εκείνοι που κατά πλειοψηφία έχουν δωροκάρτες χωρίς όμως να σκοπεύουν να τις χρησιμοποιήσουν. Συγκεκριμένα το 56% των Millennials δεν έχει χρησιμοποιήσει τις κάρτες που έχει στην κατοχή του, όπου κατα μέσο όρο υπολογίζονται στα 139 δολάρια ανά άτομο.

Μιλώντας με ποσοστά, το 52% της γενιάς που έχουν γεννηθεί από το 1946-1964 έχουν αχρησιμοποίητες κάρτες. Στους 41-56 ετών το ανάλογο ποσοστό φτάνει το 47%, ενώ στην γενιά Z, την νεότερη γενιά ενηλικών το ποσοστό φτάνει το 46%.

Αξίζει να σημειωθεί στην προκειμένη, ότι οι περισσότερες κάρτες δεν λήγουν για τουλάχιστον πέντε έτη ή και ποτέ, σύμφωνα με τον Rossman, ο οποίος συνεχώς προτρέπει τους πολίτες βρουν και να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους.

«Εάν δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον εαυτό σας, τουλάχιστον χρησιμοποιήστε το για κάποιον άλλο, είτε αγοράζοντας ένα δώρο είτε παραδίδοντας την κάρτα», είπε ο Rossman. Οι περισσότερες δωροκάρτες είναι επαναφορτιζόμενες, οπότε κάποιος μπορεί να την γεμίσει παραπαπάνω και να την δωρίσει.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ υπάρχει η δυνατότητα μεταπώλησης δωροκάρτας σε ιστότοπους όπως το CardCash.com ή το Raise.com, σε τιμή ακόμα και το 85% της αξίας της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ