Νέα
  • ΓΔ: 894.33 +0.25%
  • Τζίρος: 76,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fed: Ενισχύεται η ανάκαμψη παρά τον κορονοϊό - Αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων

Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ
Ο πρόεδρος της FED Τζερόμ Πάουελ

Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν ελαφρά μετά τη δήλωση της Fed ότι η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ πάει καλά παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και το σήμα που έστειλε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για ενδεχόμενη απόσυρση της νομισματικής στήριξης .

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων διαμορφωνόταν  στο 1,261% πριν από λίγο, ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωση αυξήθηκαν έως το 1,278%

«Με την πρόοδο στους εμβολιασμούς και την ισχυρή στήριξη της πολιτικής, οι δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας και η απασχόληση συνέχισαν να ενισχύονται», ανέφερε η αμερικανική κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη διήμερη συνεδρίασή της, σημειώνοντας ότι η οικονομία έχει επιτύχει πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων της για την ανεργία και τον πληθωρισμό.

Η Fed διατήρησε τα επιτόκια κοντά στο μηδέν, όπως και τις μηνιαίες αγορές ομολόγων στο ύψος των 120 δις. δολαρίων τον μήνα, αλλά αναφέρθηκε στις συζητήσεις για τη σταδιακή μείωσή τους (το λεγόμενο tapering).

«Η ανακοίνωση της Fed δείχνει ότι είναι σε τροχιά να υλοποιήσει το επικρατέστερο χρονοδιάγραμμα για το tapering», δήλωσε αναλυτής της BMO Capital Markets.

Mε πληροφορίες από το Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ