Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΙΝΑ: Θα συνεχίσει να ακολουθεί συνετή και ευέλικτη νομισματική πολιτική

Κινεζικό γουάν / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κινεζικό γουάν / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κίνα θα συνεχίσει να ακολουθεί μια συνετή, ευέλικτη και στοχευμένη νομισματική πολιτική το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας, καθώς προσπαθεί να στηρίξει την ανάπτυξη και να διατηρήσει υπό έλεγχο την ψηφιακή οικονομία.

Η κινεζική οικονομία κατέγραψε ισχυρή ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας της COVID-19, αλλά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα υποδηλώνουν ότι η δυναμική εξασθενεί.

Η μεταποιητική δραστηριότητα αυξήθηκε τον Ιούλιο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 μηνών, από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν έγινε για πρώτη φορά αισθητός ο αντίκτυπος από τα lockdowns. Παράλληλα, τα ρυθμιστικά μέτρα που επιβάλλει η Κίνα σε μια σειρά από ιδιωτικές επιχειρήσεις δημιουργούν περιβάλλον αβεβαιότητας για τις τεχνολογικές εταιρίες.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε «διορθώσεις» για τις εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας και είπε ότι «θα διατηρήσει υψηλό επίπεδο πίεσης» στις εταιρίες που κερδοσκοπούν στα ψηφιακά νομίσματα. Επανέλαβε επίσης ότι η Κίνα θα διατηρήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν σταθερή εντός ενός εύλογου και ισορροπημένου εύρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ