Νέα
  • ΓΔ: 894.37 +0.13%
  • Τζίρος: 53,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bloomberg: Ανακάμπτει η αγορά των κρυπτονομισμάτων - Στα 48.152 δολάρια το bitcoin

Ανακάμπτει σταδιακά η αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά την πτώση που σημείωνε για αρκετές εβδομάδες με τη συνολική αξία τους να βρίσκεται ξανά πάνω από 2 τρισ. δολάρια καθώς το bitcoin συνεχίζει την ανοδική του πορεία και τα Cardano, XRP, Dogecoin ενισχύονται.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων ήταν 2,06 τρισ. δολάρια το Σάββατο, σύμφωνα με το CoinGecko, που παρακολουθεί περισσότερα από 8.800 νομίσματα. Το bitcoin, που είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα, ανήλθε στα 48.152 δολάρια, κερδίζοντας σημαντικό μέρος των απωλειών του από το Μάιο.

Παρόμοια πορεία καταγράφει το Cardano, το τρίτο μεγαλύτερο κρύπτο μετά το bitcoin και το ether, το οποίο κατέγραψε άνοδο κατά 47% τις τελευταίες επτά μέρες. To  Binance κατέγραψε κέρδη 14%, το XRP 61% και το Dogecoin 18% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.
Οι κινήσεις υψηλότερα ήρθαν ακόμη και αφότου η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων δεν κατάφερε να κερδίσει μία αλλαγή στους φορολογικούς κανόνες σε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ, όπου παρέμεινε άθικτη η ευρεία εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων στη νομοθεσία που ψηφίστηκε στη Γερουσία την Τρίτη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ