Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελον Μασκ: Στα σκαριά αρχική δημόσια εγγραφή για την Starlink

Ελον Μασκ / Πηγή: AP
Ελον Μασκ / Πηγή: AP

Η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας δορυφορικού Internert, Starlink, τις υπηρεσίες της οποίας φημολογείται ότι θα φέρει και στην Ελλάδα, φαίνεται πως είναι το επόμενο φιλόδοξο project του μεγιστάνα Έλον Μασκ, μετά τη θεαματική πορεία της Tesla στο χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι η πρόσφατη διαπραγμάτευση των μετοχών της Tesla στον δείκτη S&P 500, οδήγησαν σε ράλι την αξία τους, που οκταπλασιάστηκε στη διάρκεια του 2020.

Γεγονός που είχε αντίκτυπο και στην προσωπική περιουσία του Μασκ, με αποτέλεσμα να τον εκτινάξει στη 2η θέση της λίστας του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, πίσω από τον Τζεφ Μπέφος της Amazon.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν αναλυτές, η σκέψη της αρχικής δημόσιας εγγραφής της Starlink, φαντάζει για τον ίδιο πιο ελκυστική από ποτέ. Και τούτο γιατί θα επέτρεπε στους επενδυτές να τοποθετηθούν στο φιλόδοξο εγχείρημά του. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της Starlink, η SpaceX έχει ήδη θέσει σε τροχιά περισσότερους από 240 δορυφόρους για την κατασκευή του συστήματος της εταιρείας δορυφορικού Internet.

Σύμφωνα άλλωστε με δηλώσεις του επιτελείου του, η Starlink αποτελεί το κατάλληλο είδος επιχείρησης που θα μπορούσε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, γεγονός που καταδεικνύει και τις προθέσεις του Έλον Μασκ για την εταιρεία, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ